Et hurtigt overblik og en god brugbar gave

Kære læser

 

Som du sikkert bemærker i dette øjeblik, har nyhedsbrevet skiftet layout. Tanken bag det nye layout er at gøre det lettere for dig at få et hurtigt overblik over indholdet, så du kan finde den artikel, nyhed eller podcast, der giver mening for dig.

 

Et andet initiativ er Månedens Forebygger, som er en gave fra os til dig i form af en metode fra vores store belastningspsykologiske værktøjskasse.

 

September Måneds Forebygger er universalværktøjet ”10% reglen”, der er en proaktiv og kollektiv metode, der sigter mod at undgå, at en ansat – medarbejder som leder – sidder alene med en af de sværeste opgaver. Det øger nemlig risikoen for mental slitage og heraf følgende sygefravær. Mere om ”10% reglen” længere nede i nyhedsbrevet.

 

God læselyst!
Hilsen Mette, Rikke og resten af holdet i Institut for Belastningspsykologi.

Er pårørende en gave eller en opgave?

Et godt samarbejdet mellem den professionelle og pårørende styrker trivslen hos både borger og medarbejder, men det kan også komme på prøve. BFA inviterede instituttets stifter Rikke Høgsted til en samtale med Karen Sigrid Jacobsen om emnet. Samtalen er nummer 2 på listen og hedder “I følelsernes vold”.

 

>> Hør samtalen her

Hvordan undgår vi, at arbejdsmiljørepræsentanterne brænder ud?

Instituttets implementeringskonsulent og psykolog Rikke Sørensen holdt for nylig et webinar for en stor gruppe arbejdsmiljørepræsentanter fra BUPL.

 

>> Få de vigtigste pointer fra webinaret her

Du kan stadigvæk nå at spare 20% på Håndbog i Psykologisk Tryghed

Første oplag af Håndbog i Psykologisk Tryghed er allerede næsten udsolgt, og et nyt er på vej i trykken. Brug rabatkoden “Tryghed” og køb bogen med 20 % rabat hos SAXO. Tilbuddet gælder til og med 15. september.

 

>> Læs mere og køb bogen hos SAXO her

Månedens forebygger – “10% reglen”

“10% reglen” handler om hverdagens opgavefordeling og er en metode til at undgå, at enkelte medarbejdere sidder alene med afdelingens sværeste opgave.

>> Få værktøjet her

Ansigter på instituttet: En unik kombination af viden om psykologi, økonomi, sociologi og antropologi

Som administrerende direktør i Institut for Belastningspsykologi har Mette blandt andet ansvaret for forretningsudvikling og udvikling af partnerskaber.

 

>> Læs mere om Mette her

 

Book gratis kursusdemo

Med en demo får du mulighed for at se nærmere på de forskellige digitale gruppekurser, som er en del af FOREBYGGELSESHUSET.

>> Læs mere her

 

Måske din leder, kollega eller ven også kunne have glæde af nyhedsbrevet?

Så del dette nyhedsbrev med dem og sig, at de nemt kan tilmelde sig ved at klikke her.