institut for belastningspsykologi

Autoriseret arbejdsmiljørådgiver

Institut for Belastningspsykologis mission er at passe på alle dem, der passer på os.

 

Det psykiske arbejdsmiljø skal være bæredygtigt – også når man arbejder med høje følelsesmæssige krav i jobbet. Ingen må blive syge af at gå på arbejde for at hjælpe andre. På det fundament har vi skabt Institut for Belastningspsykologi.

 

Vi tror på, at vi kan skabe fælles sprog, fælles forståelse og fælles løsninger for fagpersoner, der arbejder i psykisk krævende job – og deres ledere. Ikke med hurtige snuptag og dundertale, men med en omhyggeligt planlagt og vedholdende indsats, der starter rigtigt, følges systematisk op og er vedvarende.

 

Vi formidler viden og udvikler gør-det-selv-læringsredskaber, så organisationen kan skabe et godt psykisk arbejdsmiljø.

Vores målgrupper er fagpersoner med psykiske krævende jobs og deres ledere.

 

Vi arbejder altid ud fra den helhedsorienterede grundforståelse, at forebyggelse af mental slitage er en holdsport, som kun lykkes, hvis alle i organisationen forstår deres rolle og ansvar. Tilgangen betoner den kollektive forebyggelse og er i tråd med de principper, som udpeges i Bekendtgørelsen om Psykisk Arbejdsmiljø.

 

Du kan læse om teamet i Institut for Belastningspsykologi her.

Når forskning og praksis mødes

Institut for Belastningspsykologis praksis bygger på et erfarings-, forsknings- og evidensbaseret grundlag. Vi ønsker samtidig at bidrage til udvikling af ny viden, hvilket vi gør gennem samarbejde med forskellige forskere og forskningsinstitutioner. Det kan du læse mere om her.