Grundbog i Belastningspsykologi retter sig således mod læger og sygeplejersker, psykologer og præster, jordemødre og social- og sundhedsassistenter, politi og jurister, soldater og fængselsbetjente, pædagoger, socialrådgivere og sagsbehandlere, krigskorrespondenter og fotografer, nødhjælpsarbejdere og klimafolk og andre faggrupper, der arbejder i et mentalt højrisikojob. Bogen kan med fordel også læses af ansatte i andet risikobetonet arbejde som for eksempel arbejdet til søs eller som ingeniør i et højrisikoområde. Den 3. reviderede udgave af bogen er tilføjet stikordsregister og løbende forskningsreferencer, hvilket gør bogen egnet til studiebrug.
Grundbog i Belastningspsykologi er en lettilgængelig bog bestående af korte faktuelle afsnit, illustrationer, modeller og citater. Bogen bygger på den forståelse at forebyggelse af mental slagside er en holdsport, der kun lykkes hvis alle i organisationen forstår deres rolle og ansvar. Bogen er både til studerende, ansatte og ledere og til de fagpersoner, der til daglig arbejder med at skabe et godt og bæredygtigt arbejdsmiljø.
Bogen berører hovedparten af de særlige bestemmelser i Bekendtgørelsen om Psykisk Arbejdsmiljø og den forebyggende tilgang lægger i tråd med bekendtgørelsens anbefalinger op til at tage de belastninger i arbejdet som ikke kan fjernes alvorligt og etablere en kollektiv forebyggelse der kan bidrage til at medarbejdere kan holde til de mentale højrisikojobs.