Grundkursus i Psykologisk Tryghed er et “gør-det-selv” kursus, der gør arbejdet med psykologisk tryghed håndgribeligt, meningsfyldt, spændende – og tager direkte afsæt i de ressourcer, som allerede findes i din organisation. Det er udviklet og formidlet af psykolog Rikke Høgsted.
Kurset henvender sig til alle arbejdspladser, der ønsker at skabe et miljø, hvor alle kan bidrage med det, de ved – det, de tænker – det, de har observeret – og de ideer, de har. Også når tankerne eller ideerne måske går i en anden retning eller udfordrer kulturens “vi plejer”.
Kurset er særlig vigtigt for fagfolk i psykisk krævende job, da man her har brug for et højt niveau af psykologisk tryghed for at kunne støtte hinanden og forebygge, at arbejdet får negative konsekvenser for den mentale trivsel, sundheden og helbredet. Kurset er også ekstra vigtigt for fagfolk, hvis arbejde rummer mange ubekendte faktorer, og hvor man er gensidigt afhængig af hinandens input for at kunne løse opgaverneeller endelig job, hvor man har ansvar for beslutninger med vidtrækkende konsekvenser, og man måske ligefrem skal tage beslutningerne under tidspres og på et sparsomt grundlag af oplysninger.
Har du spørgsmål, eller ønsker du at købe grundkurset, så er du meget velkommen til at bruge denne formular.
…vi kan ikke fordrage spam, så du kan være helt rolig. Vi behandler dine oplysninger fortroligt og kontakter dig kun vedr. fremvisningen af kurset.
Find svar på jeres spørgsmål i kursets FAQ, eller skriv til os og få tilsendt en demo-version af kurset, hvor I kan få et indblik i kursuspakkens indhold. Når I skriver til os, kan I samtidig få oplyst prisen på netop det antal licenser, I har behov for.
… Faktisk så mange, at vi af hensyn til kursets længde måtte vælge nogle fra – herunder ses to gode fraklip fra åbningsfilmen!
”Gør-det-selv-pakken” er virkelig let at gå til. Man bliver godt guidet til at sætte kurset sammen som det passer bedst på den enkelte arbejdsplads. Kursets sammensætning med små filmklip, gode refleksionsspørgsmål, øvelser og dialog hjælper til, at det er let at omsætte til gode handlinger i dagligdagen. Formidlingen er helt i top. Materialerne er virkelig skønt illustreret, og de bliver brugt som en hjælp til at holde fast i de gode forandringer.”
– Pernille Kongsbak Dreier, Konsulent, Arbejdsmiljø & HR, Frederikshavn kommune.
Digitalt Grundkursus i Psykologisk Tryghed giver mulighed for at forstå og arbejde dybdegående med emnet på en lettilgængelig måde, og det understøttes af konkrete eksempler med et humoristisk tvist, som kan spejles i vores organisation. En af de store fordele ved grundkurset er, at det tilbyder os høj grad af fleksibilitet ved at være digitalt og opbygget af moduler, som gør det muligt at udbrede på forskellig vis i hele kriminalforsorgen over tid.
– Mikala Utzon Dietz, HR konsulent, Kriminalforsorgen.
I Nordjyllands Beredskab har vi et mål om at blive et bedre beredskab gennem evaluering, læring og videndeling. Det fordrer en arbejdskultur som er ærlig, fordomsfri og åben overfor ideer og erfaringer fra alle i organisationen. Der er vi ikke helt endnu, men med gennemførelsen af det digitale grundkursus i psykologisk tryghed er vi kommet godt i gang.
– Lars Bjørndal, Beredskabschef
“Kurset har givet os en fælles basisforståelse af fænomenet psykologisk tryghed, hvad det er vi skal være opmærksomme på i dagligdagen og givet os et fælles sprog som vi kan bruge i vores daglige kommunikation i teamet. Vi bruger fx nu 5 min hver dag på vores eftermiddagsmøde på at snakke om et tænkt dilemma. På den måde får vi belyst forskellige meninger, og jeg kan mærke at vi er blevet meget bedre til at byde ind med vores meninger, da vi ikke længere er så bange for at sige noget forkert. Jeg kan klart anbefale Digitalt Grundkursus i Psykologisk Tryghed som en god start til at arbejde med emnet på arbejdspladsen.”
– Vibeke Lassen, Dyrlæge, Odsherreds Dyrehospital A/S
“Digitalt Grundkursus i Psykologisk Tryghed understøttede at vi kom tættere på et fælles sprog og det talte til alle, uanset baggrund. Alle deltog aktivt og delte grin over de humoristiske og genkendelige elementer i de små film. Vi turde være sårbare sammen og dele personlige oplevelser og udfordringer. Der var en omsorg i rummet på tværs af niveauer. Alle var i godt humør, der var ingen, der styrtede ud ad døren for at komme hjem. I stedet blev der talt højlydt sammen, alle gav en hånd med til at rydde op, og der blev hilst ordentligt farvel og god weekend. Vi følte os måske alle sammen lidt tættere på hinanden.”
– Camilla Blak Due, Udviklingskonsulent, Kofoedsminde.