Ny bog om psykisk førstehjælp – og en tur på Briksen

Bogen er ude – og du får 20 % rabat

 

Kære læser

 

I dag udkommer Grundbog i psykisk førstehjælp og krisehåndtering ved akkumuleret og akut belastning – forstå, forebyg og håndter psykiske kriser – lad fællesskabet hele. Bogen samler både klassisk viden og nye refleksioner – fra Hjælpepyramiden og kollegastøtte til elevatorfænomenet, neurodivergens, held og uheld, humor og professionsidentitetens Catch-22. Som trofast modtager af dette nyhedsbrev vil vi gerne forære dig et gratis kapitel af bogen.

 

>> Få dit gratis kapitel her

 

Du får også 20 % rabat ved køb af bogen frem til den 9. maj 2025. Og med en kærlig hilsen til Svend Brinkmann – som bogens forfatter for nylig har besøgt på Briksen (se nedenfor) – er rabatkoden: SVEND


>> Køb bogen her


>> Læs mere om bogen her


Mange hilsner

Institut for Belastningspsykologi

Fra temadag til 17 psykiske førstehjælpere

Hos uddannelsesinstitutionen Learnmark Horsens begyndte fokus på psykisk førstehjælp med en temadag om emnet. Temaet vakte stor genklang – og ledelsen besluttede efterfølgende at udpege 17 medarbejdere som psykiske førstehjælpere.


“Vi kunne se, at psykisk førstehjælp var noget, vi havde brug for at tage aktivt fat på – ikke kun som tema én dag om året, men som en del af vores fælles fundament,”  
fortæller Maria Nielsen, sekretariatschef.


>> Læs mere om Learnmarks erfaringer her

 

>> Læs mere om grundkurset i psykisk førstehjælp her

Når alle er med – og lederrollen bliver nærværende

Hos Odense Kommune arbejder rehabiliteringsleder Ulla Leth strategisk med grundkurserne i Belastningspsykologi og Psykologisk Tryghed. Og her deltager alle medarbejdere.

 

“Det er vigtigt for mig, at vi har de her samtaler sammen – så det bliver noget, alle er fortrolige med,” siger Ulla.


>> Læs mere om Odense Kommunes erfaringer her


>> Læs mere om grundkurset i psykisk førstehjælp her

Catch 22: Hvorfor det kan være svært at tage imod støtte

Forfatterens refleksion om professionsidentitetens Catch-22.

 

“Det er virkelig et paradoks. Hvis jeg tager imod støtte, tænker folk – endda mig selv – at jeg ikke kan klare jobbet. Hvis jeg lader være, får de ret.” Sådan opsummerer Rikke Høgsted det dilemma, mange fagpersoner står i.

 

>> Læs mere her

Lyttetip: Instituttets stifter har været en tur på Brinkmanns briks

Rikke Høgsted var i går gæst i Svend Brinkmanns Briks på P1. Under overskriften ”Risikerer man at få det værre af at få hjælp” talte de om psykisk førstehjælp, styrken af det kollegiale fællesskab og ’elevatorfænomenet’ – tidens tendens til at springe direkte til individuel krisehjælp – uden først at bruge de ressourcer, der findes i arbejdsfællesskabet.

>> Lyt til samtalen her

 

Månedens forebygger-værktøj: Fiskerbænken

Fiskerbænken er en metode og et sted, hvor man sammen med sine gode kolleger kan sætte sig ned og dele og fordøje nogle af de stærke indtryk, der tit er forbundet med at have et mentalt højrisikojob.

Læs om Fiskerbænken – og hør fortællingen om, hvordan julefreden ved Vestfronten under Første Verdenskrig, og begrebet skyttegravsbrødre og -søstre, har inspireret til metoden.

>> Læs og lyt med her

 

Book gratis kursusdemo

Med en demo får du mulighed for at se nærmere på de forskellige digitale gruppekurser, som er en del af FOREBYGGELSESHUSET.

>> Læs mere her

 

Måske din leder, kollega eller ven også kunne have glæde af nyhedsbrevet?

Så del dette nyhedsbrev med dem og sig, at de nemt kan tilmelde sig ved at klikke her.