”Håndbog i Psykologisk Tryghed – Tør vi? Tør vi lade være?” er plantet – vi håber den vil spire!

På torsdag udkommer Håndbog i Psykologisk Tryghed – Tør vi? Tør vi lade være?, som er klog teori, der i kombination med en palette af let omsættelige metoder og smarte ”hacks” tilbyder læseren overblik og konkrete ideer til at arbejde med psykologisk tryghed i praksis. På en hvilken som helst arbejdsplads. Netop ”arbejde med…” er et vigtigt budskab. For det at skabe, udvikle og styrke psykologisk tryghed er ikke et projekt, som har en afslutning. Psykologisk tryghed skal sås, gødes og vandes, og der skal etableres både formelle og uformelle strukturer, som den psykologiske tryghed kan vokse op ad. Som den svenske digter, psykolog og nobelpristager Tomas Tranströmer skriver: ”Vi bliver aldrig færdige, og det er, som det skal være”. Den sætning er i øvrigt at finde på den sidste side i Håndbog i Psykologisk Tryghed.

 

Velkommen til et nyhedsbrev helliget fænomenet psykologisk tryghed. Du vil i nyhedsbrevet kunne læse mere om Håndbog i Psykologisk Tryghed, finde en rabatkode til køb af bogen og et link til et gratis kapitel fra bogen. Du vil også kunne læse små vidnesbyrd fra forskellige organisationer, der arbejder med vores digitale gør-det-selv-kursus i psykologisk tryghed og møde forebyggelseskonsulenten Nynne, der altid er klar til at fortælle mere om vores digitale kurser.

 

God læselyst og husk: Psykologisk tryghed er noget, vi skaber sammen.

 

Administrerende direktør, Mette Obelitz og resten af holdet.

Spar 20 procent på bogen

Håndbog i Psykologisk Tryghed – Tør vi? Tør vi lade være? er prissat meget lavt – altså i forhold til, hvad det har kostet at producere den – fordi vi gerne vil have den ud til så mange som muligt. Alt for mange fagfolk oplever frygt og utryghed på jobbet, og det er ikke bare synd, det er også problematisk, fordi verden har brug for alle de kloge og innovative løsninger, som kun trygge arbejdsfællesskaber kan opfinde sammen.

 

Med kodeordet “Tryghed” får du 20 procent rabat hos Saxo.com på køb af bogen i en måned fra nu og frem til 15. september 2024. Køb den til dig selv, din chef, din tillids- eller arbejdsmiljørepræsentant eller som gave til den ven, bror eller søster, der netop har inviteret til fødselsdag og som har alt.

 

Obs: Du kan bruge rabatkoden, når du indtaster dine betalingsoplysninger.  

Gratis kapitel af Håndbog i Psykologisk Tryghed

Du kan her læse bogens tankevækkende åbningsanekdote, bogens indholdsfortegnelse, generalmajor fra Forsvaret Jette Albinus’ forord, en lille læsevejledning og ikke mindst forfatterens både litterære og filosofiske prolog. I alt 28 sider som gave til dig.

Digitalt Grundkursus i Psykologisk Tryghed – fra bog til kursus eller omvendt

Håndbog i Psykologisk Tryghed er i både form og indhold baseret på instituttets digitale grundkursus i psykologisk tryghed. Bogen fungerer som et samlende afsæt og selvstændigt supplement til kurset, hvor man sammen med de kolleger og ledere, som man hver dag løser kerneopgaven med, kan træne den psykologiske tryghed. Nogen begynder med bogen – andre med kurset.

…eller høre nærmere ved at skrive til Nynne på nynne@belastningspsykologi.dk, som er månedens ansigt i instituttet – se sidst i nyhedsbrevet.

Vidnesbyrd fra det nordvestlige hjørne af landet i Nordjylland til det sydøstlige hjørne i Rødby

Det digitale grundkursus i psykologisk tryghed er allerede udbredt til arbejdspladser i hele landet. Både rundt om i kommunerne – fx i Frederikshavn Kommune og i det fælleskommunale Nordjyllands Beredskab men også i regionerne – fx på Kofoedsminde i Rødby og i staten rundt om på fx Kriminalforsorgens mange institutioner. Private arbejdspladser har også opdaget kurset – fx de ansatte på Odsherreds Dyrehospital.

 

Vi har for nyligt spurgt dem til deres erfaringer med at arbejde med kurset i tryghed og blev simpelthen så glade, da de ord, der kom retur, blandt andet var: ”’Gør-det-selv-pakken’ er virkelig let at gå til””En af de store fordele ved kurset er, at det tilbyder os høj grad af fleksibilitet ved at være digitalt og opbygget i moduler, som gør det muligt at udbrede på forskellig vis i hele Kriminalforsorgen over tid””… vi er der ikke helt endnu, men med kurset er vi kommet godt i gang””Kurset har givet os en fælles basisforståelse … og fælles sprog””…vi bruger fx nu 5 minutter hver dag … på at snakke om et tænkt dilemma””vi er blevet meget bedre til at byde ind” og ”alle deltog aktivt og delte grin over de humoristiske og genkendelige elementer i de små film”.

Ansigter på instituttet: Et godt blik for implementering

Nynne Kjøller-Svarre har været med på holdet siden instituttets begyndelse – først som praktikant i forbindelse med sin uddannelse som Beredskabs- og risikomanager og senere som forebyggelseskonsulent. Hendes opgave i dag er primært at rådgive og vejlede organisationer omkring implementering af vores digitale grundkurser – herunder Grundkursus i Psykologisk Tryghed, som er det kursus, som Håndbog i Psykologisk Tryghed i både form og indhold er baseret på og spiller sammen med.

 

“Vores Grundkursus i Psykologisk Tryghed er blevet taget rigtig godt imod på ude på arbejdspladserne på tværs af meget forskellige fag. Både dyrlæger, fængselsansatte, socialpædagoger, administrativt personale, sygeplejersker og brandmænd er vendt tilbage med glade historier om et nyt fælles sprog, gode refleksioner, grin og genkendelighed. Det fortæller mig, at psykologisk tryghed på en arbejdsplads er helt centralt ift. trivsel og arbejdsglæde.

 

Jeg mærker selv arbejdsglæde, når det lykkes arbejdspladserne at knække koden til implementering og gøre teorien til en fast og nærværende del af deres hverdag, hvor alle får øje på deres vigtige bidrag til et bæredygtigt arbejdsfællesskab. Min største succes er, når organisationerne viser os ind i deres anvendelse af de enkelte kurser, modeller og strategier, der ofte er frugten af meningsfulde samtaler, hvor alle får blik for deres roller, ansvar og handlemuligheder.”  

Book en kursusdemo

Med en demo får du mulighed for at se nærmere på de forskellige digitale gruppekurser, som er en del af FOREBYGGELSESHUSET.

Fik du ikke læst vores seneste nyhedsbrev?

…så bare rolig. Du kan finde det ved at klikke på linket nedenfor.