HÅNDBOG I PSYKOLOGISK TRYGHED

Tør vi? Tør vi lade være?

PSYKOLOGISK TRYGHED UDFORDRER BÅDE DEN ENSOMME KLAR-DIG-SELV-KULTUR, DEN UBEHAGELIGE FRYGT-KULTUR OG DEN GLÆDESLØSE ’VI-PLEJER’-KULTUR.

 

Håndbog i Psykologisk Tryghed – Tør vi? Tør vi lade være? er en letlæst bog skrevet til fagpersoner, der har et psykisk krævende job, men andre fagfolk vil også have glæde af bogen. Psykologisk tryghed er nemlig ekstra vigtigt, hvis ens arbejde rummer mange ubekendte faktorer, hvis man er gensidigt afhængig af hinandens input for at kunne løse opgaver eller, hvis man har ansvar for beslutninger, der kan få vidtrækkende konsekvenser for andre mennesker.


 ”Håndbog i psykologisk tryghed tager én med på en spændende rejse. En rejse, som
byder på velvalgt teori, gode fortællinger og sigende citater, efterfulgt af konkrete
værktøjer og øvelser, som ledere og teams kan anvende for at skabe en
arbejdsplads, hvor de bedste løsninger udvikles og medarbejderne trives.”

– Jette Albinus, Generalmajor i Forsvaret

 

Alle mennesker kan imidlertid have glæde af bogen. Den handler nemlig om helt alment menneskelige forhold og gruppedynamikker på tværs af tid og sted, både i privatlivet

og i arbejdslivet.

»En af bogens største styrker er netop dens praktiske tilgang … Du skal ikke selv opfinde en plan – Høgsted har lavet den for dig.«
Jette Albinus
Generalmajor i Forsvaret

Fra bog til kursus – eller omvendt

Håndbog i Psykologisk Tryghed – Tør vi? Tør vi lade være? er i både form og indhold baseret på instituttets digitale grundkursus i psykologisk tryghed. Bogen fungerer som et samlende afsæt og selvstændigt supplement til kurset, hvor man sammen med de kolleger og ledere, som man hver dag løser kerneopgaven med, kan træne den psykologiske tryghed. Nogen begynder med bogen – andre med kurset.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Få ny viden. Hver måned opdaterer vi dig med den nyeste viden om bæredygtigt psykisk arbejdsmiljø og giver dig inspiration til forebyggelse.