NYHED! Nu kan du få Rød-Grøn-Blå-modellen som plakat – klik her.

Velkommen til institut for belastningspsykologi

Institut for Belastningspsykologi har en mission om at passe på dem, der passer på os. Det gør vi ved at formidle viden og udvikle gør-det-selv-læringsredskaber, så organisationen kan skabe et godt psykisk arbejdsmiljø. 

 

Vi arbejder altid ud fra den helhedsorienterede grundforståelse, at forebyggelse af mental slitage er en holdsport, som kun lykkes, hvis alle i organisationen forstår deres rolle og ansvar. Tilgangen betoner den kollektive forebyggelse og er i tråd med de principper, som udpeges i Bekendtgørelsen om Psykisk Arbejdsmiljø.

Forankring og varig læring

At styrke det psykiske arbejdsmiljø drejer sig om kulturudvikling, og om at skabe en fælles bevægelse henimod den forebyggelse, stemning og ånd, man ønsker på sit arbejde. Der findes intet quick-fix til kulturudvikling – den kommer gennem en lang række af små handlinger i hverdagen!

En god vej til kulturudvikling kan gå gennem at få fælles viden.


Og gennem fælles træning.


Det kan en dag blive til fælles færdigheder.


Og på sigt fælles kompetencer.


Det handler om at have den rigtige værktøjskasse.


Vores live-undervisning er en god indflyvning og giver viden om forebyggelse. Vores grundkurser giver forankring og varig læring.

Tusindvis af medarbejdere, ledere og fagfolk med et psykisk krævende job har hørt et af vores oplæg eller taget et af vores “gør-det-selv” kurser i belastningspsykologi og psykologisk tryghed, som giver viden  og konkrete strategier til at styrke det psykiske arbejdsmiljø og forebygge mental slitage. Hvad gør I for at håndtere de høje følelsesmæssige krav hos jer?

Grundkursus og Grundbog i Belastningspsykologi samt Grundkursus i Psykologisk Tryghed kan med fordel bruges af arbejdsmiljøgrupper, TRIO og MED til at skabe rammer for det lovpligtige samarbejde om arbejdsmiljø i forhold til både de daglige og de mere strategiske arbejdsmiljøopgaver.

VI HAR LØST OPGAVER FOR

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Hvis du tilmelder dig vores vores nyhedsbrev, kvitterer vi med nyheder, viden og løbende inspiration til et godt psykisk arbejdsmiljø. Modtager du ikke noget efter din tilmelding, så tjek lige dit spam-filter.