Cases

Lokalpsykiatri Sønderborg, Region Syddanmark

 

Stine Visby, Funktionsleder

 

Grundkursus i Belastningspsykologi er ret enkelt at komme i gang med. Jeg har sammen med min AMIR (arbejdsmiljørepræsentant) forberedt kurset over to dage og fordelt modulerne ud på dagene, så der var god tid. Vi havde besluttet, at vi ville lade kurset fylde og give god plads til drøftelser og refleksioner. Vi havde 5 grupper af 6-7 medarbejdere i hver. Vi sad alle i samme lokale. Dagene startede med morgenmad og derefter præsenterede jeg kursusindholdet og baggrunden for, at vi sad der. 4 moduler fordelt på hver dag. God forplejning med morgenmad, frokost og kage. Alle moduler blev gennemgået på samme måde:
– Videomodul
– 20-30 min. drøftelser i grupper ud fra spørgsmålene
– 10-15 min opsamling som blev faciliteret af mig

 

Der kom mange gode tilkendegivelser på dagene – også til trods for, at flere havde været bekymret for kvaliteten af et kursus, der selv skulle faciliteters ud fra en video. Det fungerede faktisk rigtig godt. Det var simpelt at gå til, og det var rart at kunne tage udgangspunkt i det skriftlige materiale. Rikke har en behagelig stemme og kom ud over “videokanten” 🙂

 

Der er efter kurset kommet efterrefleksion fra flere medarbejdere, hvilket er en god ting. Vi har også allerede flere gange anvendt Rød-Grøn-Blå, når vi har skulle drøftet en patient, hvor der kan stå noget i vejen for at give den korrekte hjælp eller sparring til hinanden. Jeg vil følge op kursusdagene på et P-møde og give plads til nye drøftelser. Og så tænker jeg egentlig at noget af det her skal på vores arbejdsmiljøtavle.

Socialrådgiver-uddannelsen Absalon

Læs om, hvordan Socialrådgiveruddannelsen på Absalon arbejdede med Grundkursus i Belastningspsykologi gennem deres studerende og arbejdsmiljøorganisation.

OBS! Siden her er ny og stadig under udarbejdelse – den opdateres løbende … er der noget, du savner, må du endelig lade os vide det på: info@belastningspsykologi.dk

PSST! Der er et nyt kursus på vej...

Krisepsykolog Rikke Høgsted er i fuld gang med at udvikle et nyt e-kursus i psykologisk tryghed. Kunne du tænke dig at høre mere om kurset, når det lanceres i efteråret?

…vi kan ikke fordrage spam, så du kan være helt rolig. Dine oplysninger bliver behandlet fortroligt, og vi kontakter dig kun vedr. det nye grundkursus om psykologisk tryghed.