Instituttet skal arbejde for Kriminalforsorgen

Det er med stor ydmyghed og kæmpe menneskelig respekt, at vi nu i Institut for Belastningspsykologi officielt tager fat på et årelangt samarbejde med Kriminalforsorgen og Fængselsforbundet, så de ansatte i Danmarks fængsler får de bedst mulige mentale betingelser for at klare et psykisk krævende arbejde med mange risici. 

Initiativet, vi er en del af, følger i halen på en række andre initiativer, som Kriminalforsorgen som arbejdsgiver løbende tager for at passe godt på deres ansatte, der om nogen har et psykisk krævende job. At arbejde med det psykiske arbejdsmiljø er en vedvarende og kollektiv proces, der kan gøre det sikkert, sundt og trygt at gå på arbejde.

”Forebyggelse af PTSD, arbejdsulykker og forbedring af arbejdskulturen er kerneområder, når vi taler bedre arbejdsmiljø. Derfor er det en utrolig vigtig indsats, vi har sat i værk sammen med Fængselsforbundet om netop disse ting.”

Sådan siger direktør i Kriminalforsorgen Ina Eliasen om den nye forebyggelsesindsats, som Kriminalforsorgen gennemfører i samarbejde med Fængselsforbundet og Branchefælleskabet for Arbejdsmiljø (BFA).

Indsatsen er målrettet PTSD, arbejdsulykker og arbejdskultur, og dele heraf er udviklet i samarbejde med Institut for Belastningspsykologi – bl.a. en introduktionsfilm om psykologisk forebyggelse – som skal bidrage med viden og værktøjer om psykologisk tryghed og forebyggelse af psykiske belastninger for kriminalforsorgens ansatte.

Tak til Fængselsforbundet og Kriminalforsorgen for tilliden. Vi glæder os til samarbejdet og til at bidrage til arbejdet med at passe godt på jer, så I kan blive ved med at passe på både de indsatte og os andre.