Nyhedsbrev #4 – Det har vi lige godt ikke prøvet før!

Stort tillykke til Nykøbing F. Sygehus – og også et tillykke til os for nomineringen til årets arbejdsmiljøpris

Arbejdsmiljørådet hylder danske arbejdspladser, der gør en særlig indsats for at skabe et sundt og sikkert arbejdsmiljø og har netop løftet sløret for, hvilke arbejdspladser, der kan ende som vindere af Arbejdsmiljøprisen 2022. Og søreme om Nykøbing F. Sygehus ikke var blandt de tre nominerede under kategorien Psykisk Arbejdsmiljø knyttet til en omfattende proces, som vi i Institut for Belastningspsykologi står for. Du kan læse selve nomineringer her.

Alle involverede går i disse dage rundt og er pavestolte af nomineringen. Bag sådan en nominering ligger en høj grad af holdsport mellem medarbejdere, ledere og sygehusledelse – dygtige fagfolk, der varetager hver deres del af den fælles opgave – men med øje for resten af holdet. Og så er Nykøbing F. Sygehus det eneste sygehus, der er nomineret til Arbejdsmiljøprisen i 2022.

Nykøbing F. Sygehus har virkelig også gjort en særlig indsats for at opnå denne flotte nominering gennem KOBLING, som er navnet på sygehusets arbejdsmiljøindsats. KOBLING er en forkortelse for bl.a. ”kvalitet”, ”organisation” og ”belastningspsykologi”. Grundlæggende går det ud på at få blik for egne, kollegers og lederes tegn på belastning ved at udvikle et fælles sprog til at tale sammen om psykiske belastninger og håndtere dem i fællesskab.

Digitalt Grundkursus i Belastningspsykologi
Som en del af KOBLING uddanner Nykøbing F. Sygehus personale, ledere, tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter i Digitalt Grundkursus i Belastningspsykologi. I alt skal 1.300 ansatte igennem kurset.

På kurset ser deltagerne en række læringsvideoer, som de efterfølgende bruger som grundlag for at tale om både belastende og berigende oplevelser i deres arbejde, og træne metoder til at forebygge og håndtere de oplevelser, der belaster.

Mon du også er blevet nysgerrig efter, hvad det er, at Grundkursus i Belastningspsykologi kan? Så klik her og læs mere om kurset, der er i tråd med de krav, der stilles til forebyggelse i Bekendtgørelsen om Psykisk Arbejdsmiljø.

Vinderen af Arbejdsmiljøprisen 2022 bliver udnævnt 19. maj i DGI-byen – vi krydser fingrer 😊

Rikke Høgsted
Institut for Belastningspsykologi