Grundkursus i Belastningspsykologi effektmåles gennem FølHosp på Nykøbing Falster Sygehus

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) har fået godkendt deres forskningsprojekt FølHosp, hvor de skal undersøge effekten af det omfattende arbejdsmiljø-projekt KOBLING, som Nykøbing Falster er i gang med, sammen med Institut for Belastningspsykologi. Her undervises alle niveauer af organisationen i Belastningspsykologi – både gennem live- og web-undervisning, Grundbog i Belastningspsykologi og i særdeleshed i Grundkursus i Belastningspsykologi, som sygehuset egen arbejdsmiljøorganisation klædes på til at undervise resten af medarbejderne i. Med FølHosp har NFA fået midler til at:

  • undersøge effekten af den organisatoriske indsats på sygefravær og personaleomsætningen
  • estimere indsatsens direkte omkostninger og afledte sundhedsomkostninger for medarbejdere og patienter,
  • undersøge mekanismerne bag implementeringen og effekten af indsatsen og
  • udvikle en guide til organisatorisk håndtering af følelsesmæssige krav i arbejdet.

Vi er intet mindre end begejstrede og glæder os til at se, hvad NFAs forskning bringer.

Læs mere her.