fbpx

Digitalt grundkursus i belastningspsykologi

Det digitale grundkursus i belastningspsykologi er udviklet og formidlet af psykolog Rikke Høgsted, der er forfatter til Grundbog i Belastningspsykologi. 

Digitalt Grundkursus i Belastningspsykologi er baseret på ”Grundbog i Belastningspsykologi” og er et “gør-det-selv” online kursus til fagfolk med et psykisk krævende job. Det overordnede formål med kurset er at skabe et godt psykosocialt arbejdsmiljø, så man, til trods for arbejdets indbyggede psykiske krav og potentielle belastninger, kan udføre et godt og sikkert arbejde, og samtidig selv være i trivsel. Digitalt grundkursus i Belastningspsykologi henvender sig til både studerende, ansatte, ledere, arbejdsmiljøkonsulenter og andre, der arbejder med at skabe et godt og bæredygtigt arbejdsmiljø.

Organisationer, der har købt Digitalt Grundkursus i Belastningspsykologi, har derudover mulighed for at booke vores såkaldte Tovholder -og Lodskurser.

Læs mere om Digitalt Grundkursus i Belastningspsykologi.


Vil du høre mere om indhold og priser, så ret venligst uforpligtende kontakt:

Rikke Høgsted
Rikke@belastningspsykologi.dk

Dit udbytte af det digitale grundkursus

Se hvad uddannelseskoordinator i psykiatrien i Region Syd, Gitte Vase, fortæller om det digitale grundkursus.  

Play Video
Play Video

Tovholderkurser

Det kan i forbindelse med kurset være smart at udpege en tovholder. Tovholdere har ansvaret for de praktiske opgaver knyttet til kurset som f.eks. at printe arbejdsark, mødeindkaldelse, reservation af lokale og at have tjekket om teknikken dur – både billede og lyd. Man kan som tovholder også have opgaven med at være tidsholder på selve dagen og sørge for at programmet kører som planlagt.

 

Tovholderen kan som sådan være hvem som helst, der er frisk på opgaven. Det kan være en fra arbejdsmiljøudvalget eller trioen eller måske gruppens leder eller sjakbajs. Som tovholder behøver man ikke have særlig kendskab til selve indholdet i kurset.

Lodskurser

Nogen organisationer har interne konsulenter ansat, som man med fordel også kan trække på. Det kan være udviklings- eller arbejdsmiljøkonsulenter eller måske en uddannelsesansvarlig konsulent. Dem kalder vi for organisationens lodser.

En lods er en person, hvis arbejde består i at hjælpe og rådgive et skibs styrmand eller kaptajn, med at føre skibet igennem et farvand, som lodsen har specielt kendskab til. En lods vil i den her sammenhæng sige en intern konsulent, der har erfaring med at facilitere gruppeprocesser og som kender kurset godt og har kendskab til forebyggelse og udfordringerne knyttet til det psykosociale arbejdsmiljø.

Lodsens opgave er at hjælpe og støtte det lokale arbejdsmiljøudvalg, og den lokale ledelse, med at facilitere processen. Og bagefter hopper lodsen så ned i sin lille lodsbåd igen og lade skibets besætning sejle videre i den ønskede kurs og i deres eget tempo.

Dit GØR-DET-SELV-kursus

Det digitale grundkursus er et gør-det-selv-kursus bygget op af selvforklarende moduler, der tager kursisterne i hånden.  

Play Video

“Masser af viden og inspiration. Uden dikkedarer.”

– Dorthe Birkemose, psykolog og forfatter af ”Når gode mennesker handler ondt”.

”Skønne grafiske tegninger – det var befriende med humor…”


– Trine Berger Pedersen, afdelingsleder, Børnehus Sjælland.

”Kurset skulle næsten være obligatorisk for alle i arbejdsmiljøorganisationen”

– Heinrich Larsen, Advanced Paramedic og arbejdsmiljørepræsentant.

”Kurset har et tiltrængt fokus på den kollektive forebyggelse”

– Louise Dinesen, chefpsykolog i Hartmanns A/S og autoriseret arbejdsmiljørådgiver.